WAYPOINT CHALLENGE 

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging op je motor? Neem dan deel aan de Waypoint Challenge!

Een 1-daagse allroad tour, met een prachtige route van zo’n 250 km door het mooie Brabantse land. Naast het allroadrijden, moet je als deelnemer zélf je route zien te vinden aan de hand van de waypoints op je Garmin GPS.

Deze navigatie-uitdaging is geschikt voor elke rijder, door short cuts is de route naar je eigen rijstijl en snelheid aan te passen. Je bepaalt dus zelf de intensiviteit van jouw challenge.

Memo Tours GPS Challenge

Tijdens de challenge zijn er begeleiders aanwezig op de motor, zij bevinden zich tussen de deelnemers, dus je staat er niet alleen voor. En mocht je onverhoopt tegen technische problemen aanlopen, dan is er een bezemwagen die er voor zorgt dat motor en rijder weer naar start/finish (zelfde locatie) worden gebracht.

De kosten voor deze WAYPOINT CHALLENGE zijn 199,- euro per deelnemer, dit is inclusief ontvangst met koffie/thee, een goed verzorgde lunch, en een versnapering bij de finish!

Meer informatie: https://waypointchallenge.eu/

 

offroad rijden in griekenland

Wordt jouw Offroad rit in NL alweer afgelast?? Ga dan met je eigen motor een langweekend offroad rijden in Griekenland, onder leiding van een lokale gids!

Voor slechts 899,- euro – inclusief vliegticket, motortransport, 3 rijdagen en 4 hotelovernachtingen!! 

Donderdagavond 22 oktober heenvlucht, maandagochtend 26 oktober 2020 terugvlucht. Niet te lang over nadenken hoor, gewoon boeken – vol is vol!!

 

Memo Tours

Foto impressie Hellas Rally 2019

Memo Tours Tank in de Dakar

De Dakar KTM van Jurgen van den Goorbergh
Noppennieuws: De Dakar KTM

MEMO-TANK

De onder meer door Jurgen van den Goorbergh gebruikte achtertank is ontwikkeld door Bennie Migchelbrink, die met zijn Memo Tours al ruim 20 jaar rally-service verricht in de Dakar of in de vele tientallen kleinere rally’s die er in de loop van het jaar zijn.

Migchelbrink: “Met onze rallyservice zien we jaar-in-jaar-uit natuurlijk van alles voorbij komen aan grote tanks en extra tanks. En weet ik ondertussen dus ook wat wél en wat absoluut niet werkt… Ruim vijf jaar geleden zag ik daarbij de Dakar Rally al veranderen en ontstond bij mij het idee dat een omgebouwde enduromotor voorzien van een goede achtertank uit één stuk een prima alternatief kon zijn voor de echte Rally Replica’s. Die trend wordt nu dus ook door de grote fabrieken zelf gevolgd. Na de eerste testen in 2013 reden we in 2014 de eerste rally’s met onze Memo-achtertank. Die is de afgelopen jaren gaandeweg verbeterd en nu bieden we voor € 2.250,- ex. btw een complete, uitgekristalliseerde ombouwkit aan met een achtertank, aangepast luchtfilter en een andere uitlaatbocht, omdat de einddemper iets lager komt te zitten. De achtertank past zonder verdere aanpassingen of laswerk zo op een KTM- of Husqvarna-frame, in plaats van het originele achterframe.

Er rijden inmiddels ruim 50 Memo-tanks rond in de diverse rally’s; in de Dakar zijn er al veertien gestart, waarvan er tien hebben uitgereden. En die overige vier vielen uit door blessures, dus niet door technische problemen.”

De nieuwe achtertank weegt zes kilo, maar er wordt weer iets bespaard op de SuperB-accu en de filterkast, zodat het totale meergewicht rond de 5 kilo ligt. Migchelbrink: “Onze nieuwste achtertanks hebben nu wat meer ruimte rond het luchtfilter gekregen en kunnen nog steeds ruim 13 liter benzine bevatten. Daarbij zorgt de aangepaste luchtfilterkast – compleet met nieuwe aanzuigbuis – in combinatie met de open uitlaat voor een flinke vermogenswinst; de motor levert hiermee ongeveer 60 pk.”

Bron: Noppen Nieuws