Turkije Cappadocië Tour

Cappadocië,  een uniek, 300 vierkante kilometer groot maanlandschap met grotwoningen en onderaardse steden, is het hoogtepunt van deze enduroreis. Op deze plaats, waar vroeger de christenen op de vlucht voor de Romeinen zich verstopten, opent zich voor ons een weergaloos enduroparadijs dat uniek is in de wereld.

We beginnen deze bijzondere tour vanaf onze basis in Alanya. Eerst moeten we naar de andere kant van het 2500 m hoge Taurus-gebergte met zijn ruige rotsmassa’s. Daarna rijden we dwars over de Anatolische hoogvlakte, waar de mensen gedeeltelijk nog leven zoals in de Middeleeuwen. Tot slot bereiken we het fascinerende tufsteen-maanlandschap van Cappadocië.

Het is dus een reis van uitersten: kale rotswanden in de bergen, de schijnbaar oneindige uitgestrektheid van de Anatolische hoogvlakte, we beleven de eenzaamheid van bergpaden en verlaten gravelwegen waar we urenlang geen ander voertuig tegenkomen, en komen in contact met mensen die nog op het land leven zoals vroeger.

Tijdens een willekeurige pauze bij een van de vele theehuizen wordt de betrekkelijkheid duidelijk van ons eigen leven vol tijdsdruk en haast. In Cappadocië aangekomen hebben we nog voldoende tijd om het landschap letterlijk onder onze banden te voelen. Hier heb je als offroadrijder nog alle vrijheid. We kunnen urenlang genieten op de motor en er zijn routes voor alle moeilijkheidsgraden.

Dwars door het indrukwekkende landschap rijden we voornamelijk over smalle paden door verschillende dalen met sprookjesachtige namen zoals de Vallei van de Zwaarden of Love Valley (met een knipoog naar de fallusvormige rotspartijen) om tussendoor een paar grotwoningen of zelfs een complete onderaardse stad te bezichtigen.

Tijdens deze tour komen zowel de echte endurorijders als hobby-offroadrijders die meer in de cultuur van het gebied zijn geïnteresseerd volledig aan hun trekken. Het verloop van de route kan te allen tijde aan de groep worden aangepast. Samengevat staat ons een week te wachten vol onvergetelijke indrukken, zowel wat het offroadrijden als wat het landschap betreft!

Deze 8-daagse Tour is inclusief begeleidingsvoertuig voor bagagetransport.

Prijs op aanvraag.

 

 

Translate »